Suriye Muhalefeti referanduma kayıtsız kalmadı

Suriye muhalefeti 6 yıldır devam eden savaşta, Esad rejimine karşı verilen mücadeleye en önemli dış yardımın geldiği Türkiye'de ki referanduma kayıtsız kalmadı

Ahraru’ş-Şam Türkiye Halkını ve Hükümetini Tebrik Etti!

Suriye’de Beşşar Esed ve işbirlikçileriyle mücadele eden direnişçi gruplardan biri olan Ahraru’ş-Şam, konuyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Türkiye halkını ve hükümetini tebrik eden Ahraru’ş-Şam’ın yayımladığı açıklama şu şekilde:

“Ahraru’ş-Şam olarak, Suriye direnişinin dostu Türkiye halkını ve hükümetini anayasa değişikliğine ilişkin referandumda elde edilen başarıdan dolayı tebrik ediyoruz.

Anayasada yapılan bu değişiklik ve elden edilen başarı, Türkiye’nin bölgemizde yaşanan haksızlıklara ve zulme karşı durabilmesi için önemli bir adımdır.

Bizler, Türkiye’nin kalkınmasının ve istikrarının devam etmesini, Suriye halkının Esed rejimine karşı verdiği hak ve adalet mücadelesinde Türkiye’nin halkımıza destek olmaya devam etmesini temenni ediyoruz.

Geçtiğimiz yıllar boyunca halkımızı ve mübarek davasını kucaklayan, acıların hafifletilmesinde yardımcı olan ve mazlumlara destek veren Türkiye’ye teşekkür ediyoruz.
Dorusu Allah, güzel işler yapanların mükâfatını asla boşa çıkarmaz.”

HTŞ SİYASİ SÖZCÜLERİNDEN ZEYD EL-ATTAR’IN REFERANDUM AÇIKLAMASI

Suriye savaşının en önemli gruplarının birleşmesiyle kurulan Heyetul Tahrir Şam sözcüsü el-Attar'ın açıklaması:

Kuşkusuz batı sistemlerinin kayıtlarından özgürleşmenin sürdürülmesi ve önderlik ve bağımsızlık sahasına geçilmesi, tüm projelerin başarılı olmasının temeli ve doğru yola yönelimdir. Kararlarımızda bağımsız olmadığımız ve kendimize, gücümüze ve mirasçısı olduğumuz ve sorumluluğunu taşıdığımız köklü tarihimize güvenmediğimiz sürece ümmetimizin işleri düzelmeyecektir.

Müslüman Türk halkını sevindiren, bizi de sevindirir; onları üzen ve onlara eza veren şeyler, bizi de üzer, bize de eza verir. Türk halkına karşı boynumuzda bir borç bulunmaktadır. Devrimlerinde Suriye halkının yanında durmaları, iki halk arasındaki İslam bağının hala köklü olduğunun en güzel delilidir.

‘Ehli-Sünnet’ olarak temsil edilen derin İslami bağlara yönelinmesi, tüm bölgeyi kavuran hile ve entrikaları yıkacak olan kaledir. Bu, İzzet ve şeref gemilerinin konakladıkları bir denizdir.

Bizler, Türkiye’nin Müslüman halkların meselelerini desteklemeye ve yanlarında durmaya sevk edecek olan sınırlamalardan kurtulmasına ve İslam dünyasına serbestçe yönelmesine yardımcı olacak; iradesinin ve beldelerinin istikrarına katkı sağlayacak her olayı ve değişimi güzel karşılıyoruz.