Suriye kıyamının beşinci yılında meydandayız

Beş yılı geride kalacak olan Suriye kıyamıyla ilgili derneğimizinde iştirak ettiği programla Türkiyeli Müslümanlar meydanlara iniyor

Esad rejimine karşı kıyama kalkan Suriye halkı geride kalan beş senede yüzbinlerce şehit verdiği halde haklı mücadelesinden geri adım atmadı.

Suriye Destek Platformu bünyesinde bir araya gelen Türkyeli Müslümanlar, Suriye halkının destansı direnişine destek vermek adına meydanlara iniyor.

27 Mart Pazar günü öğle namazına müteakip İstanbul Fatih Camiinde yapılacak olan organizasyon için, Suriye Destek Platformu tarafından yapılan açıklama:

Bismillahirrahmanirrahim

15 Mart 2011 günü başladığı kabul edilen Suriye Kıyamı, altıncı yılına girmek üzeredir.

Suriye ümmet için; birçok maskenin düştüğü bir sahne, asıl renklerin ortaya çıktığı bir turnusol ve Hak ile batılın gün be gün ayrıştığı bir “FURKAN” oldu.

Halkı Müslüman olan onlarca ülkenin ihanetleri yanında; bu altı yıllık dönem, yıllardır takıyye ile Müslümanları aldatan İran ve Hizbullah’ın da, gerçek davaları olan Farisi emellerinin ortaya çıktığı ve Şia için “takıyye dönemi”nin sona erdiği bir dönem olmuştur.

Silahsız gösterilerle tamamen bir halk hareketi olarak başlayan bu Kıyam; zalim Esed iktidarının acımasız katl ve tecavüzleri sonucu silahlı bir Cihad’a dönüştü. Öyle bir Cihad ki; Esed yetmedi, Hizbullah geldi. Hizbullah yetmedi, İran geldi. İran yetmedi; en son Rusya da, bu bir avuç Müslüman’ı yok etme ve İslam’ı mübarek Şam topraklarından silme savaşına bilfiil iştirak etti. Perde arkasından her türlü desteği sunan Çin ve Batı ülkelerini ve taşeron örgütleri hesaba dahi katmıyoruz.

Şam beldesi şu an, “çağın Çanakkalesi” konumundadır. Nasıl ki yıllar önce kafir birlikleri dört koldan Anadolu diyarına saldırıp, İslam’ı yok etme savaşı verirken, bu ordulara Halep’ten, Hindistan’dan, Diyar-ı Bekr’den, Bağdat’tan Müslümanlar göğüs germişlerse; bugün de bereketli Şam topraklarında küffar dört koldan İslam’ı ortadan kaldırma savaşı vermekte ve yine Bağdat’tan, Suud’dan, Türkistan’dan, Çeçenistan’dan, Antep’ten ve Anadolu topraklarından kalkıp giden nice yiğit, bu acımasız savaş karşısında bedenlerini siper etmektedirler.

Evet, çok acılar yaşadık ve yaşıyoruz. Ama bu Kıyam ile; Allah’a iman ve tevekkül ederek, O’nun yolunda mücadele etmenin bereketine de şahid olmakta ve Allahın nusretinin yakın olduğuna inanmaktayız.

Bu altı yıllık sürede Türkiye Müslümanları olarak; Suriyeli Müslümanlara kucak açmaya çalıştığımız, Suriye’de kalan mazlum ve kahramanlara gıda ve giyecek yardımı noktasında elimizden geleni yaptığımız inkar edilemez. Lakin; oradaki Müslümanların çığlığını burada hissedip yankılatacak, Suriyeliler’in ve Suriye Kıyamı’nın yanında olduğumuzu Dünya’ya gösterecek bir eylemde bulunamadığımız da bir hakikattir.

İşte bu sebeple; Suriye Kıyamı’nın altıncı yılında, Suriye’deki kahramanların iman ve tevekkülünü kuşanan bir avuç genç ile bir araya geldik. Allah bizi salih Müslümanlarla destekleyerek, SURİYE DESTEK PLATFORMU’nun oluşmasını murad etti.

Suriye Destek Platformu, 3 günde 20’nin üzerinde STK’nın desteğini aldı. Miting gününe kadar onlarca STK’yı daha bünyesine almaya hedeflemekte ve onbinlerce Müslümanı, aynı dert ve dava için bir araya toplamayı gaye edinmektedir.

Hiçbir “isim” ve “bayrağı” öne çıkarmadan, Suriye’deki yangın ile yüreği sızlayan tüm Müslümanlara yüreğimiz açıktır. Bu açıdan; bu dert ile dertlenen herkes ve her STK “özel davetli”dir.
Hazırlanacak basın açıklamasının içeriğinde herhangi bir grup propagandası yapılmadan, sadece “ortak sorun ve dert” dillendirilecektir.

Basın açıklaması dışında programda, destek sunmaları halinde birkaç hocamızın konuşması olacaktır.

Programın öncülüğünü herhangi bir STK ya da herhangi bir “isim” yapmayacaktır. Destek sunan tüm STK’lar “öncü” olacaktır.

Destek sunmanızı değil, öncü olmanızı bekliyoruz.

Platform İştirakçisi STK’lar:

1- Kurtuba Gençlik Hareketi
2- Sabikun-Der (Ankara)
3- İnabe-Der (Gaziantep)
4- Küresel Çağrı Kültür ve Eğitim Derneği (Malatya)
5- Ensar-Der (İstanbul/Kayışdağı)
6- Fatih Gençlik Kültür Derneği (İstanbul)
7- Mum-Der (İstanbul)
8- Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği(Tüm Temsilcilikler)
9- İslami Gençlik Hareketi (Ankara)
10- Çağrı-Der (İzmir)
11- Toplumsal İrşad Hareketi (Diyarbakır)