Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısından çıkan bildiride, "Olağanüstü hâlin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır" denildi. MGK'nın hemen ardından yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında da OHAL'in 3 ay uzatılmasına ilişkin karar imzalandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 20:35'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 50 dakika sürdü. MGK bildirisinde, "Yurt bütününde uygulanan olağanüstü hâl değerlendirilmiş, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere olağanüstü hâlin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantının ardından yayımlanan bildiride, anayasa değişikliği halk oylamasının "ülkenin her yerinde huzur ve güven ortamı içinde geçmesinden memnuniyet duyulduğu" da ifade edilerek, bu konuda katkısı olan tüm kurumlara ve güvenlik görevlilerine teşekkür edildi.

MGK'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu saat 22:30'da toplandı. Toplantının gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Bakanlar Kurulu toplantımızda, MGK'nın tavsiye kararı ele alınarak, 19 Nisan 2017 saat 01:00'den itibaren olağanüstü hâlin 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin, TBMM'ye konunun arz edilmesi yazısı kaleme alındı" dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için anayasa değişikliğinin referandumda kabul edilmesinin ardından ilk kez gerçekleştirilen MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarında iç ve dış gelişmeler ele alındı.

Al Jazeera, AA