Herkes kendi ölüsüne ağlar

Atilla AKSU

Chapel Hill kasabasında üç Müslümanın öldürülmesine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu başta olmak üzere siyasetçiler, liberal ve İslamcı basın, köşe yazarları ve çok sayıda İslamcı (özellikle sosyal medya üzerinden) tepki gösterdi ve öldürülenler Müslüman olduğu için yeterli tepkiyi vermedikleri için Batılılara serzenişte bulundu.

Eleştiride bulunanlar, ABD Başkanı Obama’nın yaşanan hadiseye sessiz kalması, uluslararası alanda güce sahip CNN gibi basın organlarının üç maymunu oynamasından rahatsız.

Batının bu tutumu eleştirilirken, yakın zamanda gerçekleşen Charlie Hedbo saldırısı sonrası İslamcıların teröre(!) karşı batılılara destek verdiğini, özellikle dillendiriliyor. Müslümanlar onların ölüsüne ağlarken Batı Müslümanların öldürülmesine duyarsız kalmış.

Siyasilerin düşüncelerini bir kenara bırakarak İslamcıların bu konuda ciddi çelişkiler yaşadıklarını ve samimiyetsiz davrandıklarını düşünmekteyim.

İslamcılar, öldürülen bir Müslüman için batılıların gözyaşı dökmesini, üzülmesini, tepki göstermesini neden bekler.

Üç Müslüman için üzülüp, katledilenler için kınama mesajları yayınlamasını beklediğiniz batı, yakın tarihimizde özellikle son çeyrek asırda Müslümanların yaşadığı coğrafyaları cehenneme çevirenlerdir.

Batı gözünü kırpmadan Müslüman katleder, tutsak eder, dul ve yetim bırakır ve kadınlarını kirletir. Daha dün Cezayir ve Irak’ta, bugün hali hazırda Afganistan, Yemen, Orta Afrika, Somali, Arakan, Filistin ve daha birçok İslam beldesinde yüzbinlerce insanımızı kurulan ittifaklarla katletmektedir.

Hal böyleyken ABD’de katledilen üç Müslüman için, “batılılar niçin tepki göstermiyor” demek gerçekten anlamsız bir beklentidir.

Sosyal medyada çok sayıda İslamcı “ama biz Charlie Hedbo saldırısını kınadık” tarzı paylaşımlarda bulundu.

Peygambere (s) hakaret ve küfür edenlerle aynı safa geçip, karikatüristleri öldüren Müslümanları hor ve hakir görenler en büyük hatayı yapmıştı. Chapel Hill saldırısında katledilen Müslümanlara sahip çıkmayan batı sizden daha tutarlı davrandı. Batılıları eleştirmek yerine acaba biz nerede hata ettik diye tefekkür edilmesi İslamcılar için doğru bir davranış olacaktır.

Chapel Hill saldırısı sonrası batılılara tepki gösterenlere şu soruyu da sormak gerekir. Sen kendi ölüne ne kadar ağlıyorsun?

Bugün (istisnalar hariç) İslamcılar, Filistin, kısmen Suriye, Arakan ve Mısır’da Müslümanlar öldürülünce tepki gösterip, basın-yayın, siyasi arena, yürüyüşlerle gündem ediyor.

Ancak aynı İslamcılar, Yemen, Afganistan, Somali, Mali ve benzeri coğrafyalarda Müslümanların maruz kaldığı katliamlara uzun yıllardır kör, sağır ve dilsizler.(*) Bu coğrafyalarda yaşanan acıları önemsemiyor ve gündem etmiyorlar.

İktidar sahipleri batılılarla ittifak edip Müslüman kanı akıtırken tek kelime etmeyen. İnsansız hava araçlarıyla Müslümanlar avlanırken basında bunla ilgili tek satır haber yapmayan. Tutsak edilen Müslüman için meydanlara dökülmeyen İslamcılar, öldürülen Müslümanlar arasında ayırım yapanken, batıdan Müslümanlar için üzülüp tepki göstermesini beklemesi trajik bir durum ve ikiyüzlülüktür.

(*) üç maymun yerine kör, sağır ve dilsizler ifadesini kullanmayı tercih ettim. Ancak İslamcılar, Müslümanların yaşadığı zulümlere en az CNN kadar üç maymunu oynuyor dersek haksızlık yapmış olmayız.