Duyuru; Suriye Destek Mitingi İptal edildi

Suriye halkına destek amacıyla yapılması planlanan miting, Türkiye'de sivillere yönelik terör eylemlerinin artması sebebiyle iptal edildi

27 Mart Pazar günü İstanbul-Fatih Saraçhane parkında yapılması planlanan Suriye halkına yardım mitingi, Ankara'da PKK, İstanbul'da İSİD tarafından sivillere yönelik terör eylemlerinin olması sebebiyle iptal edildi.

Platform tarafından yapılan basın açıklaması;

Bismillahirrahmanirrahim

"Ey Kabe, ne kadar hoşsun, kokun ne kadar da güzel, şanın şerefin ne kadar da yüce! Ama canım elinde olan Allah’a yemin ederim ki, Allah nezdinde malıyla, canıyla kulluk eden mü’minin hürmeti, senin hürmetinden daha büyüktür.”
(İbn Mace, Fiten, 2)

Değerli müslümanlar; Bizler Türkiyeli Müslümanlar olarak İslami ve insani değerlere hizmet eden Sivil Toplum Kuruluşları olarak, Suriye kıyamının yanında, Müslüman kıyımının karşısında irade ve tavır ortaya koymak için

"Suriye Destek Platformu" nu oluşturduk.

Amacımız hiç bir grup ve hiç bir bayrağı öne çıkarmadan sadece Tevhid Sancağı altında İslami kimliğimizin kuşatıcılığı ile ümmetçi bir duruş ve gayeye matuf olarak "FETHU MUBİN-SURİYE DESTEK MİTİNGİ gerçekleştirmekti.

Suriye halkının üzerine karabulut gibi çöken zalimleri ve bu mazlum müslüman halkın acılarını, direnişin başladığı 6. Yılında, sessiz kalan tüm Dünya'ya haykırmak istedik ve istemekteyiz.

Müslümanlardan gerekli güç ve imkana sahip olanlarını kendisi yolunda ve mazlumlar uğrunda mücahede etmekle sorumlu kılan Rabbimiz'e sıdk ve tevekkül ile canımız, ehlimiz ve malımız fedadır.
Lakin Yüce Allah kitabında mustazaf kadın, çocuk ve yaşlıların himaye ve güvene kavuşması için uğrunda savaşılmasını isterken gözü dönmüş canilerin ideolojik kanlı saldırılarılarına kadın, çocuk ve yaşlıları hedef etmekten Allah'a sığınırız. Vel hasıl savaş meydanlarında Allaha canını adamış yiğitlerle erkekçe göğüs göğüse çarpışamayan alçaklara sivil bir destek ve protesto eylemi yapan müslüman kardeşlerimizi hedef ettirme riskini hesab ederek mitingi iptal düşüncesi ile platform iştirakçileri istişare ettiler.

Ülkemizde sol terör örgütleri birleşerek tüm ülke genelinde sansasyonel eylemler düzenleyeceklerini ilan etmiştir. Son olarak Ankara'da yapılan terör eylemi bunun bir göstergesidir.

Bizler böylesi benzer bir terör ihtimalinin mitingimize yapılma ihtimalini göz ardı edemediğimizden dolayı, mazlum Suriye halkına gönül vermiş tüm kardeşlerimiz için ve fırsat kollayan hainlerin iştahını kabartmamak için, bir tane bile kardeşimizin burnunun dahi kanama riskine ve vebaline girmemek için, "Suriye Destek Platformu" ve tüm destek sunan STK'lar olarak 27/03/2016 pazar günü olan mitingimizi iptal ettiğimizi, Fatih Camii'nde toplanmayacağımızı ve Saraçhane'ye yürüyüş yapmayacağımızı ilan ederiz.

Tüm müslümanları, toplu miting ve buluşmalara karşı tedbirli olmalarını, bir tek kişi bile olsa müslümanın maslahatını gözetmelerini tavsiye ederiz.

Rabbimizden almış olduğumuz bu kararda bizleri isabet ettirmesini, özelde Suriye Cihad'ına genelde ise işgal altında olan tüm ümmet coğrafyasına yardımını ve yardımcılarını göndererek fetihler ve zaferler nasip etmesini niyaz ediyoruz.

Gayret bizden,Tevfik Allah'tandır.

-SURİYE DESTEK PLATFORMU-

Kur'an'a geçen kardeşlerime toplu tören
Eğitim çalışmalarımız devam ediyor